Visie op de markt / by Joris van Gelder

We constateren dat de vraag naar kantoor en bedrijfsruimte bij beleggers en gebruikers toeneemt.

Voor bedrijfsruimte op een goede locatie zien we dat beleggers en ontwikkelaars op risico ontwikkelen en aankopen. Het rendement is stabiel of daalt bij een tot op heden constant blijvend huurniveau. Voor de kantorenmarkt zien we een duidelijke toename van interesse vanuit de beleggers. Deze beweging gaat duidelijk gepaard met een sterke beweging vanuit huurders die op zoek zijn naar nieuwe huisvesting. In Amsterdam zien we een duidelijke geografische polarisatie in vraag naar het gebied Zuidas en het gebied rond het centraal station in het centrum van de stad. De verplaatsing van het gerechtshof, het conservatorium en de bibliotheek naar het gebied rond het centraal station hebben duidelijk een positief effect op de huurmarkt in het centrum. Estadium heeft de visie dat de komst van de Noord-Zuidlijn de interactie van centrum en zuidas verder zal verhogen en de aantrekkelijkheid als vestigingsplaats zal toenemen.