Logistiek Centrum in Amsterdam verkocht aan PATRIZIA by eelco van loenen

Op 22 maart is Patrizia eigenaar geworden van het logistieke complex aan de Gyroscoopweg 3 - 14 in Amsterdam. Het complex met een verhuurbaar vloeroppervlakte van 13.577 m² is gelegen in de Haven van Amsterdam en verhuurd aan GLS, Jumbo, Marqt, TIP, Rensa en Sylvain Mode.

Estadium heeft de transactie geïnitieerd en begeleid namens de drie particuliere verkopers.

De locatie is de afgelopen periode zeer gewild bij ondernemingen werkzaam of afhankelijk van “last mile distribution”. De supermarkt bedrijven Marqt en Jumbo zijn nieuwe huurders in het complex en gebruiken deze locatie om binnen de Metropool Regio Amsterdam (MRA) te leveren aan de eigen winkels of de consumenten. Door de ligging is de locatie ideaal voor het gebruik van 100% elektrisch vervoer. De locatie zal in de toekomst aan belang toenemen zodra begin wordt gemaakt met de realisatie van de geplande 70.000 woningen in het naastgelegen project Havenstad Amsterdam.

DSC_0522.jpg

Supermarkt DC

Last Mile Distribution

DSC_0652.jpg

CrossDock

Metropool Regio Amsterdam Hub

DSC_0702.jpg

Elektrisch vervoer

DSC_0654.jpg
 

Candid group naar de Hamerkop by Joris van Gelder

Per 1 januari 2019 zal de Candid Group haar nieuwe hoofdkantoor aan de Johan van Hasseltweg 27 – onderdeel van het Hamerkop terrein - betrekken.

Het gebouw van 3.200 m² en 28 parkeerplaatsen op eigen terrein is gelegen op het Hamerkopterrein waar onder meer Sissy Boy, Skatepark Noord, FC Hyena, Hotel de Goudfazant, Monk en Hangar zijn gevestigd. 

De Candid Group is het grootste onafhankelijke Nederlandse netwerk van media-, marketing- en communicatiebureaus. Candid Group bestaat uit diverse A-merken in de marketingcommunicatiebranche.

candidgrouplogo.png

Estadium Beheer beheert het Hamerkop terrein namens de institutionele eigenaar. In opdracht van de eigenaar heeft Estadium het gebouw aan de Johan van Hasseltweg verhuurd aan de Candid Group.

Woonboulevard Hof van Hoorn aangekocht by Joris van Gelder

Eind oktober hebben wij de aankoop van woonboulevard Hof van Hoorn afgerond.

Hof van Hoorn is gelegen in Hoorn op een zichtlocatie aan de Provinciale weg van Hoorn naar Enkhuizen en op 2 minuten van de A7. Het grootschalig winkelcentrum heeft een oppervlak van circa 30.000 m² en huurders als Praxis, GAMMA, Kwantum, JYSK, BCC, Beter Bed, Ruud Bot Wonen, Beddenreus, Sanidirect, Keuken Sale, The Factory House en Fit for Free.

DSC0461.jpg
HvH NHD artikel.jpg
 

Channel Cruises aangemeerd in Amsterdam Noord by Joris van Gelder

Per 1 oktober 2018 is Channel Cruises een nieuwe huurder op het Hamerkopterrein in Amsterdam Noord.

Channel Cruises zal het gebouw van 1.300 m² gebruiken als het nieuwe hoofdkantoor en uitvalsbasis van haar verschillende bedrijfsonderdelen waaronder Boat Bike Tours, Euro Sail Travel en Channel Cruises.

Het Hamerkopterrein waar onder meer Sissy Boy, Skatepark Noord, FC Hyena, Hotel de Goudfazant, Monk en Hangar zijn gevestigd is een van de meest creatieve locaties in Amsterdam. Door de ligging aan het water past de locatie uitstekend bij Channel Cruises.

Channel Cruises Holland is al sinds 1977 actief in het bemiddelen bij vaarvakanties voor groepen op motorschepen, zeezeilschepen en traditionele zeilschepen op alle vaarwegen binnen heel Europa. Boat Bike Tours biedt volledig verzorgde fiets-vaar-vakanties aan in Nederland en Vlaanderen en vele andere landen in Europa. 

Estadium Beheer beheert het Hamerkop terrein, waar de Aambeeldstraat 20 onderdeel van uitmaakt, namens de institutionele eigenaar. In opdracht van de eigenaar heeft Estadium het gebouw aan de Aambeeldstraat verhuurd aan Channel Cruises. 

boatbiketours_logo.png

Ontwikkeling “Sportboog Noord” by Joris van Gelder

In 2016 is Estadium gestart met onderzoek naar de mogelijkheden voor een nieuwe IJsbaan in Amsterdam.

De fors groeiende Metropoolregio geeft nieuwe uitdagingen en levert vraag naar meer, moderne en betere voorzieningen. Met dit pallet heeft Estadium in Amsterdam Noord aan de Ringweg, aan het eind van de Noord Zuidlijn een Duurzaam, Exploitabel en Realiseerbaar sportcomplex annex Transferium met verblijfsvoorzieningen ontwikkeld. In dit totaal programma neemt de nieuwe ijsbaan – welke mogelijk ter vervanging van de huidige Jaap Edenbaan dient - een prominente rol in. Samen met de bestaande Golfbaan en het Only Friends Complex kan “Sportboog Noord” worden gerealiseerd met voorzieningen voor de gehele Metropoolregio. 

Het plan “Sportboog Noord” is geheel financieel onafhankelijk realiseer- en exploiteerbaar. Het plan voor de ijsbaan in Noord wordt bovendien volledig gedragen en ondersteund door Platform Schaatsend Amsterdam (PSA) het samenwerkingsverband van de belangrijkste vertegenwoordigers uit de verschillende schaatsgeledingen in Amsterdam en omgeving. 

Het ontwikkelingsplan voor de IJsbaan in Noord kan een van de drie locaties binnen de gemeente zijn waaruit de gemeenteraad zal kiezen. 

0418-programmaovervlekkenplant.png

Markant bedrijfspand Amsterdam Noord te huur by Joris van Gelder

Op de meest creatieve locatie van Amsterdam Noord aan de Johan van Hasseltweg 27 verhuren wij namens eigenaresse 3.200 m² kantoor annex atelier, showroom en bedrijfsruimte.

Het complex is recent geheel verbouwd en bestaat uit begane grond en twee verdiepingen. Het gebouw is ideaal voor creatieve bedrijvigheid.

De entree is gelegen aan het Hamerkopterrein waar onder meer Sissy Boy, Skatepark Noord, FC Hyena, Hotel de Goudfazant, Monk en Hangar zijn gevestigd. 

Het vrijstaande gebouw heeft 28 parkeerplaatsen op eigen terrein en is per direct beschikbaar.

Voor aanvullende informatie of het inplannen van een bezichtiging kunt u contact met ons opnemen.

DSC_0378.jpg

Skatepark Noord geopend by Joris van Gelder

Zaterdag 9 September is het nieuwe Skatepark Noord geopend door Wethouder Sport Eric van der Burg en Stadsdeel Voorzitster Coby van Berkum.

Gelijk met de opening werd het startschot gegeven voor het NK Junioren.

Het Skatepark is gelegen op het door Estadium aangekochte en beheerde bedrijfscomplex Hamerkop aan de Aambeeldstraat in Amsterdam Noord.

Estadium is ook verantwoordelijk voor de verhuur aan Skatepark Noord.

De internationale bedrijven Nike SB en Wieden + Kennedy zijn sponsoren van Skatepark Noord.

OpeninginterieurI.jpg

Nieuw elan voor Amsterdam Noord by Joris van Gelder

Sinds de aankoop in oktober 2015 beheert Estadium het bedrijfsruimte complex aan de Aambeeldstraat in Amsterdam Noord. Dit complex aan het IJ huisvest een mix van bedrijven waaronder modelabels als Sissy Boy, Men at Work, Kings of Indigo en G-sus. Daarnaast is er filmhuis FC Hyena, de restaurants Hangar en Hotel de Goudfazant en Monk Boulder Gym gevestigd

In het kader van de revitalisatie van het gebied is de afgelopen maanden de infrastructuur van het complex aanzienlijk verbeterd. Naar ontwerp van Prast&Hooft architecten zijn alle hekken rondom het complex verwijdert en is er een leefbaar buitenterrein ontstaan voor de diverse werknemers en bezoekers aan de diverse bedrijven op het terrein. Tevens zijn er 12 oplaadstations voor personenauto’s opgeleverd. De komende periode staan meerdere nieuwe openingen en toevoegingen op het complex gepland.