HOOFDKANTOOR DATASNIPPER IN AMSTERDAM-NOORD / by Lisa Dubbeldam

De start-up DataSnipper heeft zich sinds 2023 gevestigd in de ruimte waar het hoofdkantoor van VanMoof was gevestigd. Het softwarebedrijf, met momenteel 140 werknemers, heeft ook een vestiging in New York. DataSnipper heeft de ambitie om uit te breiden met een verdubbeling in het aantal medewerkers en het openen van nieuwe vestigingen in Kuala Lumpur, Mexico en Japan. Volgens Vidya Peters (CEO Datasnipper) is Amsterdam de perfecte locatie om nieuwe mensen aan te trekken en groei te realiseren.

DataSnipper is in 2017 opgericht door drie Nederlanders Maarten Alblas, Jonas Ruyter en Kai Bakker. Het bedrijf kwam begin 2024 in het nieuws na het binnenslepen van een investering van 100 miljoen dollar van Index Ventures. Het investeringsfonds krijgt een aandeel van 10% in de start-up.

Foto: DataSnipper

DataSnipper huurt 2.800 m² aan kantoorruimte in Amsterdam Noord op het Hamerkopterrein. Het gebouw ligt in de buurt van Hotel De Goudfazant en Hangar.

In 2015 heeft Estadium het Hamerkopterrein aangekocht. Estadium beheerd het terrein en verhuurd de gebouwen in opdracht van de eigenaar.