Aankoop De Bossche Boulevard / by Joris van Gelder

In het vierde kwartaal van 2010 hebben wij het Engelse Rockspring geadviseerd bij de aankoop van De Bossche Boulevard. Deze circa 50.000 m² grote woonboulevard is gelegen op bedrijventerrein de Herven ten noorden van het centrum van Den Bosch. De Bossche Boulevard bestaat uit 19 winkelunits, heeft een Mega Praxis vestiging en een grote Prenatal. Op het achtergelegen terrein bestaat de mogelijkheid om de woonboulevard verder uit te breiden.

Rocksping heeft het complex aangekocht van Unibail Rodamco, die het complex in 2003 heeft herontwikkeld.

Na de eigendomsoverdracht zal Estadium verantwoordelijk zijn voor het commerciële beheer van dit complex en de herontwikkeling en uitbreiding van de woonboulevard met circa 12.000 m². Deze herontwikkeling zal plaatsvinden in samenwerking met projectontwikkelaar Heren2 uit Amsterdam.

Naast De Bossche Boulevard zal Estadium ook het commerciële beheer op zich nemen van de overige woonboulevards die Rockspring in Nederland bezit. Hiertoe behoren onder meer het Run Shopping Centre in Hoorn en Woonboulevard Dordt in Dordrecht. In Hoorn zal Estadiumook op korte termijn samen met Heren2 de uitbreiding begeleiden van de bestaande woonboulevard.

Verder zal de komende maanden worden gewerkt aan een verdere uitbreiding van de portefeuille in Nederland.