FC Hyena / by Joris van Gelder

FC Hyena is een nieuw filmtheater, dat in de zomer van 2016 haar deuren heeft geopend aan het IJ in Amsterdam-Noord, waarbij goed eten, goede wijnen en goede films samenkomen in een gedurfde vormgeving. Zo is er bij de inrichting van de zalen gekozen voor banken in felle kleuren in plaats van de bekende bioscoopstoelen. Ook in het restaurant speelt kleur een belangrijke rol en daarnaast wordt de ruimte vooral gekenmerkt door de speciaal gebouwde en zeer ruime houtoven.

Tot begin 2016 was in deze ruimte het M-Lab (Laboratorium voor Muziektheater) gevestigd. De eigenaar van het complex zocht naar een passende culturele en creatieve invulling van deze ruimte om het karakter van het gebied te behouden. Het musical lab, opgetsart door de VandenEnde Foundation, de gemeente Amsterdam en later ook door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen heeft in 2016 permanent haar deuren gesloten.

Estadium heeft de verhuur van dit circa 900 m² grote theater namens de eigenaar begeleid.