Logistiek Centrum in Amsterdam verkocht aan PATRIZIA / by eelco van loenen

Op 22 maart is Patrizia eigenaar geworden van het logistieke complex aan de Gyroscoopweg 3 - 14 in Amsterdam. Het complex met een verhuurbaar vloeroppervlakte van 13.577 m² is gelegen in de Haven van Amsterdam en verhuurd aan GLS, Jumbo, Marqt, TIP, Rensa en Sylvain Mode.

Estadium heeft de transactie geïnitieerd en begeleid namens de drie particuliere verkopers.

De locatie is de afgelopen periode zeer gewild bij ondernemingen werkzaam of afhankelijk van “last mile distribution”. De supermarkt bedrijven Marqt en Jumbo zijn nieuwe huurders in het complex en gebruiken deze locatie om binnen de Metropool Regio Amsterdam (MRA) te leveren aan de eigen winkels of de consumenten. Door de ligging is de locatie ideaal voor het gebruik van 100% elektrisch vervoer. De locatie zal in de toekomst aan belang toenemen zodra begin wordt gemaakt met de realisatie van de geplande 70.000 woningen in het naastgelegen project Havenstad Amsterdam.

DSC_0522.jpg

Supermarkt DC

Last Mile Distribution

DSC_0652.jpg

CrossDock

Metropool Regio Amsterdam Hub

DSC_0702.jpg

Elektrisch vervoer

DSC_0654.jpg