Nieuwbouw 40.000 m² Venlo / by Joris van Gelder

Van Den Boogaard Projecten is eind maart gestart met de realisatie van een nieuw logistiek distributiecentrum, dat onder de projectnaam Traveller 8, zal worden gebouwd.

Het nieuwe 40.000 m² logistieke warehouse, dat voor 50% is verhuurd, zal worden gebouwd op een perceel van 60.000 m² en naar verwachting eind 2016 worden opgeleverd, op basis van een BREEAM "Very Good " certificaat.

Het pand is strategisch gelegen op industrieterrein Trade Port Noord in Venlo naast de nieuwe EDC’s van Tommy Hilfiger en Michael Kors.

Rockspring Property Investment Managers LLP, heeft het nieuw te bouwen distributiecentrum aangekocht namens haar Pan-Europese PLP fonds. Het totale investeringsvolume bedraagt circa € 22 miljoen.

Estadium treedt in deze als samenwerkingspartner van de ontwikkelaar. De samenwerking van Estadium met Van Den Boogaard Projecten beloopt meer dan een decennium waarin meerdere toonaangevende logistieke centra zijn ontwikkeld en gerealiseerd, voornamelijk in de Europese logistieke hotspot Venlo. Van Den Boogaard is bij uitstek de grootste en meest prominente particuliere ontwikkelaar van logistieke complexen in de regio.

2016002cam21.jpg