Ontwikkeling “Sportboog Noord” / by Joris van Gelder

In 2016 is Estadium gestart met onderzoek naar de mogelijkheden voor een nieuwe IJsbaan in Amsterdam.

De fors groeiende Metropoolregio geeft nieuwe uitdagingen en levert vraag naar meer, moderne en betere voorzieningen. Met dit pallet heeft Estadium in Amsterdam Noord aan de Ringweg, aan het eind van de Noord Zuidlijn een Duurzaam, Exploitabel en Realiseerbaar sportcomplex annex Transferium met verblijfsvoorzieningen ontwikkeld. In dit totaal programma neemt de nieuwe ijsbaan – welke mogelijk ter vervanging van de huidige Jaap Edenbaan dient - een prominente rol in. Samen met de bestaande Golfbaan en het Only Friends Complex kan “Sportboog Noord” worden gerealiseerd met voorzieningen voor de gehele Metropoolregio. 

Het plan “Sportboog Noord” is geheel financieel onafhankelijk realiseer- en exploiteerbaar. Het plan voor de ijsbaan in Noord wordt bovendien volledig gedragen en ondersteund door Platform Schaatsend Amsterdam (PSA) het samenwerkingsverband van de belangrijkste vertegenwoordigers uit de verschillende schaatsgeledingen in Amsterdam en omgeving. 

Het ontwikkelingsplan voor de IJsbaan in Noord kan een van de drie locaties binnen de gemeente zijn waaruit de gemeenteraad zal kiezen. 

0418-programmaovervlekkenplant.png