Winkelportefeuille by Joris van Gelder

In het kader van een herfinanciering heeft Estadium geadviseerd bij de verkoop van een deel van de portefeuille van een buitenlandse particuliere belegger. Het betrof in totaal 9 winkels waarvan  7 in Amsterdam Zuid en Centrum en 2 winkels in Den Helder. Koper is een Nederlandse particuliere belegger.

Winkeltransactie Hilversum by Joris van Gelder

Aan de Kerkstraat in Hilversum hebben we een winkel aangekocht voor een particuliere belegger. Verkoper was VastNed Retail. Het pand wordt toegevoegd aan de landelijke winkelportefeuille waarvoor Estadium het beheer voert en de afgelopen jaren meerdere aan- en verkopen heeft gedaan.

Ontwikkeling Landgoed van Wulven verkocht by Joris van Gelder

De ontwikkeling van Landgoed van Wulven is verkocht aan een ondernemer die het monumentale Landgoed in eigen beheer verder zal ontwikkelen en realiseren de komende jaren.

VWStill-AComp.png

Estadium was vanaf begin 2016 namens de verkoper bezig met de ontwikkeling van het 110.000 m² grote terrein aan de A27. Na een marktverkenning is een concept ontwikkeld en zijn er verschillende partijen benadert die interesse hebben getoond in het concept. Estadium zal de nieuwe eigenaar de komende tijd verder begeleiden bij de invulling.

Verkoop van het Landgoed was de lange termijn doelstelling van de voormalig eigenaar. Deze heeft het Landgoed meer dan 15 jaar in bezit gehad maar door focus op andere bedrijfsactiviteiten zijn de oorspronkelijke plannen niet gerealiseerd. Door de contacten die Estadium had gelegd bij de ontwikkeling namens de oud eigenaar kwam de huidige koper in beeld. Deze heeft de wens een voor Nederland totaal nieuw concept neer te zetten. Partijen hebben besloten om koper hier alle vrijheid in te geven middels verkoop.

De betrokkenheid bij de ontwikkeling sluit aan bij de nieuwe koers van Estadium, gericht op ontwikkelingen van bestaande of nieuwe gebouwen en gebieden op strategische locaties in het land.

DC opgeleverd aan Rockspring by Joris van Gelder

Op 11 november is het logistiek distributiecentrum Traveller 8 opgeleverd aan Rockspring Property Investment Managers LLP. Het gebouw is voor 50% verhuurd en voorzien van een BREEAM "Very Good " certificaat.

CME3822.jpg

Het pand is strategisch gelegen op industrieterrein Trade Port Noord in Venlo naast de nieuwe EDC’s van Tommy Hilfiger en Michael Kors.

Met de oplevering van Traveller 8 heeft Estadium de afgelopen jaren in totaal ca. 150.000 m² aan logistieke centra opgeleverd in Venlo. De komende jaren zal Estadium zich meer richten op de ontwikkeling van nieuwe of bestaande gebouwen en terreinen op strategische en sterke locaties door het hele land. 

Nieuw hoofdkantoor voor Sissy Boy by Joris van Gelder

Het van Nederlandse mode- en lifestylemerk Sissy-Boy zal eind 2016 haar intrek nemen in haar nieuwe hoofdkantoor in Amsterdam Noord.

Het kantoor zal worden gevestigd in een voormalige bedrijfshal. Sissy Boy heeft meer dan 40 winkels in de Benelux.

Het nieuwe hoofdkantoor heeft een vloeroppervlak van circa 2.000 m². De verhuizing naar Amsterdam is het gevolg van de nieuwe koers die Sissy Boy vaart. Door de verhuizing zitten ze direct in het creatieve centrum van mode en lifestyle Nederland.

Estadium heeft de verhuur en het project management namens de eigenaar verzorgd.

http://www.sissy-boy.com

Ambassadors Studio by Joris van Gelder

Het in Amsterdam gevestigde internationale creatieve productiebedrijf Ambassadors Studio heeft haar huurcontract voor de huidige huisvesting verlengd.

Het 1.600 m² grote kantoor met studio’s is sinds 2011 gevestigd aan de Th. K. van Lohuizenlaan in Stadsdeel Zeeburg.

Ambassadors levert internationaal toonaangevend werk op het gebied van reclame, film en kunst.

Estadium adviseerde Ambassadors.

https://www.ambassadors.com/

Ambassadors.jpg

FC Hyena by Joris van Gelder

FC Hyena is een nieuw filmtheater, dat in de zomer van 2016 haar deuren heeft geopend aan het IJ in Amsterdam-Noord, waarbij goed eten, goede wijnen en goede films samenkomen in een gedurfde vormgeving. Zo is er bij de inrichting van de zalen gekozen voor banken in felle kleuren in plaats van de bekende bioscoopstoelen. Ook in het restaurant speelt kleur een belangrijke rol en daarnaast wordt de ruimte vooral gekenmerkt door de speciaal gebouwde en zeer ruime houtoven.

Tot begin 2016 was in deze ruimte het M-Lab (Laboratorium voor Muziektheater) gevestigd. De eigenaar van het complex zocht naar een passende culturele en creatieve invulling van deze ruimte om het karakter van het gebied te behouden. Het musical lab, opgetsart door de VandenEnde Foundation, de gemeente Amsterdam en later ook door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen heeft in 2016 permanent haar deuren gesloten.

Estadium heeft de verhuur van dit circa 900 m² grote theater namens de eigenaar begeleid.